gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
уторак, 15. мај 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Братислава: Дани Старе Пазове
+ larger fontnormal font- Smaller font
altМанифестација Дани Старе Пазове одржана је у Братислави 11. и 12. маја, под покровитељством Амбасаде Србије у Словачкој, у организацији општине Стара Пазова и словачке општине Стари град.

Дани Старе Пазове у Братислави отворени су програмом у Зичијевој палати, у Старом граду. На штандовима су представљени привреда, спорт, гастрономија, туризам и народна радиност.

Амбасадор Србије у Словачкој Момчило Бабић обратио се речима да се на овај начин негују добри односи две државе. Председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић је рекао да се манифестацијом не представља само општина, већ и Србија, која заслужује своје место у ЕУ. С тим се сложио и председник Општине Стари град, Радослав Штевчик, који сматра обавезом Словачке да помогне пријатељима из Србије да се представе и добију заслужено место у европској породици народа. Председник Братиславског самоуправног региона Јурај Дробе говорио је о изванредним односима наше две државе и народа.

alt

Програм је оплемењен бројним културним садржајима. Наступали су тамбураши Љубинка Лазића, одиграна је представа "Крчма на главном друму", у режији Мирослава Бенке. Приказан је филм у продукцији РТВ Стара Пазова, отворена изложба академских сликара из старопазовачке општине и одржан концерт класичне музике.

alt

На манифестацији су учествовали и фудбалери ФК "Слован" из Братиславе, Борис Секулић и Александар Чаурић.