gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
уторак, 07. август 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Бања Лука: Генерални конзул Николић у емисији „Српска данас"
+ larger fontnormal font- Smaller font
altГенерални конзул Владимир Николић гостовао је 7. августа на Радио телевизији Републике Српске, у емисији „Српска данас", у којој је тежишна тема разговора била сарадња Србије и Републике Српске.

„Ауто-пут, који ће спојити Бања Луку и Београд, најзначајнији је и највреднији пројекат који ће радити Србија и PC. Србија је, од почетка 2018. године до сада, дала PC 9.755.000,00 евра, за инфраструктурне пројекте. Једина жеља Србије је да ова средства буду брзо и ефикасно утрошена за опште добро свих становника општина којима је новац додељен. Општина Челинац ће, захваљујући донацији Србије, направити један диван мост на реци Врбањи у центру града", рекао је конзул Николић.

Он је говорио и о реализацији бројних пројеката обнова школа и болница, које је Србија финансирала након поплава 2014. године, о културној сарадњи, попут гостовања Националног ансамбла „Коло", оперских звезда из Народног позоришта у Београду, као и низ других догађаја који су организовани под слоганом „Републици Српској на дар".