gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
петак, 05. октобар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Будимпешта: Свечано затварање Месеца српске културе у Мађарској
+ larger fontnormal font- Smaller font
altМанифестација Месец српске културе у Мађарској свечано је затворена 5. октобра у просторијама Амбасаде Србије у Будимпешти.

Свечаном затварању присуствовали су председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић, потпредседник мађарске Владе Жолт Шемјен, тридесетак амбасадора, представници СПЦ и српских медија у Мађарској, као и неколико десетина других угледних грађана из српске и мађарске заједнице у Мађарској.

Амбасадор Раде Дробац рекао је да Србија и Мађарска доследно раде на унапређењу међусобних билатералних односа, који могу да послуже као пример другим земљама у региону. Навео је да је наша земља поносна на то што мађарска Влада сматра да њена мањина у Србији има најбољи третман у поређењу са другим земљама. Исказао је задовољство због побољшања положаја српске заједнице у Мађарској.

mesec srp_kulture

На пријему је наступао ансамбл „Тамбурица" из Мохача и служена су традиционална српска јела и пића. Манифестацију је, девети пут, организовао Културни и документациони центар Срба у Мађарској под покровитељством Самоуправе Срба у Мађарској.