gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
petak, 05. oktobar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Budimpešta: Svečano zatvaranje Meseca srpske kulture u Mađarskoj
+ larger fontnormal font- Smaller font
altManifestacija Mesec srpske kulture u Mađarskoj svečano je zatvorena 5. oktobra u prostorijama Ambasade Srbije u Budimpešti.

Svečanom zatvaranju prisustvovali su predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, potpredsednik mađarske Vlade Žolt Šemjen, tridesetak ambasadora, predstavnici SPC i srpskih medija u Mađarskoj, kao i nekoliko desetina drugih uglednih građana iz srpske i mađarske zajednice u Mađarskoj.

Ambasador Rade Drobac rekao je da Srbija i Mađarska dosledno rade na unapređenju međusobnih bilateralnih odnosa, koji mogu da posluže kao primer drugim zemljama u regionu. Naveo je da je naša zemlja ponosna na to što mađarska Vlada smatra da njena manjina u Srbiji ima najbolji tretman u poređenju sa drugim zemljama. Iskazao je zadovoljstvo zbog poboljšanja položaja srpske zajednice u Mađarskoj.

mesec srp_kulture

Na prijemu je nastupao ansambl „Tamburica" iz Mohača i služena su tradicionalna srpska jela i pića. Manifestaciju je, deveti put, organizovao Kulturni i dokumentacioni centar Srba u Mađarskoj pod pokroviteljstvom Samouprave Srba u Mađarskoj.