gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
недеља, 04. новембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Абу Даби: Први интервју првог амбасадора Србије у Емиратима
+ larger fontnormal font- Smaller font
altАмбасадор Србије у Уједињеним Арапским Емиратима Станимир Вукићевић говорио је за „Наш биро" о кључним дипломатских корацима Србије у сарадњи са овом државом. У интервјуу за информативни портал из Дубаија, први амбасадор наше земље у УАЕ, говорио је о економски односима, најавио је међудржавне споразуме који ће олакшати живот грађанима Србије који раде у Емиратима, као и како Амбасада као институција може да помогне дијаспори.

У тексту се наводи да је српску дијаспору у УАЕ обрадовало неформално дружење са амбасадором Вукићевићем, уприличено прошлог месеца у Дубаију и да су том приликом разрешене многе дилеме које су мучиле наше људе.

Амбасадор је рекао да се слика о Србији у УАЕ мења, те да се свако од Емираћана ко је отишао у Србију, вратио са речима хвале.

„Чињеница да у Србији раде и „Етихад", и „Мирабанк", и „Ал Дахра", и Масдар институт, говори да смо ми стварно земља партнер за њих. Нама је јако стало да инвеститори из приватног бизниса све више крену према Србији", подвукао је амбасадор Вукићевић.