gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
nedelja, 04. novembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Abu Dabi: Prvi intervju prvog ambasadora Srbije u Emiratima
+ larger fontnormal font- Smaller font
altAmbasador Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Stanimir Vukićević govorio je za „Naš biro" o ključnim diplomatskih koracima Srbije u saradnji sa ovom državom. U intervjuu za informativni portal iz Dubaija, prvi ambasador naše zemlje u UAE, govorio je o ekonomski odnosima, najavio je međudržavne sporazume koji će olakšati život građanima Srbije koji rade u Emiratima, kao i kako Ambasada kao institucija može da pomogne dijaspori.

U tekstu se navodi da je srpsku dijasporu u UAE obradovalo neformalno druženje sa ambasadorom Vukićevićem, upriličeno prošlog meseca u Dubaiju i da su tom prilikom razrešene mnoge dileme koje su mučile naše ljude.

Ambasador je rekao da se slika o Srbiji u UAE menja, te da se svako od Emiraćana ko je otišao u Srbiju, vratio sa rečima hvale.

„Činjenica da u Srbiji rade i „Etihad", i „Mirabank", i „Al Dahra", i Masdar institut, govori da smo mi stvarno zemlja partner za njih. Nama je jako stalo da investitori iz privatnog biznisa sve više krenu prema Srbiji", podvukao je ambasador Vukićević.