gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 06. децембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Огулин: Деца, која уче српски, добила литературу
+ larger fontnormal font- Smaller font
altГенерални конзул у Ријеци Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић посетили су Прву основну школу Огулин у Огулину и Подручну школу у Хрељину Огулинском, у којима се реализује додатна настава на српском језику и ћириличком писму, и уручили пакете помоћне наставне литературе. Донацију ђацима обезбедили су Министарство спољних послова и Учитељски факултет у Сомбору.

Генерални конзул Горан Петровић рекао је да је Србија заинтересована за остваривање права српске мањине у Хрватској, у складу са позитивним прописима и споразумима две земље, као и очување наставе на српском језику и писму у срединама где живе Срби. Он је рекао да ће Генерални конзулат и даље улагати напоре како би се обезбеђивала помоћна наставна литература и организовала гостовања уметника и научних радника из Србије. Ученицима је пожелео успешну школску годину и да са радошћу користе донирана наставна средства.

alt

Наставница Милана Медаковић захвалила је на донацији и саопштила да је обезбеђивање литературе из Србије од великог значаја, с обзиром да у Хрватској не постоје такви уџбеници.