gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
četvrtak, 06. decembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ogulin: Deca, koja uče srpski, dobila literaturu
+ larger fontnormal font- Smaller font
altGeneralni konzul u Rijeci Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović posetili su Prvu osnovnu školu Ogulin u Ogulinu i Područnu školu u Hreljinu Ogulinskom, u kojima se realizuje dodatna nastava na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu, i uručili pakete pomoćne nastavne literature. Donaciju đacima obezbedili su Ministarstvo spoljnih poslova i Učiteljski fakultet u Somboru.

Generalni konzul Goran Petrović rekao je da je Srbija zainteresovana za ostvarivanje prava srpske manjine u Hrvatskoj, u skladu sa pozitivnim propisima i sporazumima dve zemlje, kao i očuvanje nastave na srpskom jeziku i pismu u sredinama gde žive Srbi. On je rekao da će Generalni konzulat i dalje ulagati napore kako bi se obezbeđivala pomoćna nastavna literatura i organizovala gostovanja umetnika i naučnih radnika iz Srbije. Učenicima je poželeo uspešnu školsku godinu i da sa radošću koriste donirana nastavna sredstva.

alt

Nastavnica Milana Medaković zahvalila je na donaciji i saopštila da je obezbeđivanje literature iz Srbije od velikog značaja, s obzirom da u Hrvatskoj ne postoje takvi udzbenici.