gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
петак, 08. март 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Никозија: Отворена изложба Музеја Николе Тесле
+ larger fontnormal font- Smaller font
altИзложба Музеја Николе Тесле под називом „Тесла, дело, дух, визија" отворена је 1. марта у Никозији, што је у директном телевизијском укључењу пренела кипарска ТВ Омега.

Изложбу су свечано отворили амбасадор Србије на Кипру Марко Благојевић и директорка Музеја Никола Тесла Ивона Јевтић у присуству многобројних личности из јавног и културног живота Кипра, дипломатског кора, личног изасланика архиепископа КПЦ владике Григорија, као и чланова српске заједнице.

У говору на церемонији отварања амбасадор Благојевић је истакао да ће свако, након што погледа изложбу, поставити себи питање како је могуће да један од највећих умова нашег времена није тема светских историјских уџбеника и обавезног школског образовања.

alt

Ивона Јевтић, директорка Музеја је захвалила свима који су помогли да се изложба реализује по први пут на Кипру. Она је истакла да су путујуће изложбе и сарадња са земљама и градовима широм света одлична прилика да се покаже знаменито дело највећег научника свих времена Николе Тесле.

alt

Изложба је реализована посредством „Ексагон Егзибитс" са Кипра и биће отворена за посетиоце до 21. априла 2019. године у оквиру Сајма у Никозији.