gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
уторак, 13. август 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Кошигаја: Церемонија обележавања годину дана до почетка Олимпијских игара
+ larger fontnormal font- Smaller font
god pre_OIАмбасадор Ненад Глишић је 20. јула присуствовао церемонији обележавања годину дана до почетка токијских Олимпијских игара коју je y граду Кошигаја организовала јапанска префектура Саитама. Догађају су присуствовали председник организационог комитета ОИ 2020 и бивши премијер Јоширо Мори, гувернер префектуре Саитама Кијоши Уеда, амбасадори земаља које имају градове-домаћине у овој префектури и освајач златне медаље у гимнастици на ОИ 2016 Кохеи Ућимура.

Амбасадор Глишић је, поздрављајући присутне, истакао да је Србија, иако мала земља, изузетно активна у спорту и посебно изразио задовољство чињеницом да је град Фуђими из ове префектуре добио дозволу Владе Јапана да буде град-домаћин репрезентација Србије у рукомету и рвању. Напоменуо је да су наша очекивања по питању освајања медаља велика, издвајајући спортове попут тениса и кошарке, те да се сви радујемо предстојећим наступима спортиста у Токију.

god pre_OI1

Током догађаја, сваки град-домаћин имао је свој штанд на коме је представио државу чији је домаћин, њену културу и спортисте, укључујући и град Фуђими који је представио Србију. Градоначелник Фуђимија Мицухиро Хошино, који је од 8. до 11. јула са делегацијом посетио Србију, пренео je у разговору са амбасадором своје позитивне утиске о посети. Посебно је истакао да ће представници града наставити рад на даљем продубљивању сарадње са градом-побратимом Шапцем, Олимпијским комитетом Србије, као и са Рвачким савезом Србије и Рукометним савезом Србије са којима је град Фуђими потписао споразуме о сарадњи 10. јула ове године у Амбасади Јапана у Београду.