gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
среда, 30. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Сеул: Отворена изложба „Утиснуто у времену"
+ larger fontnormal font- Smaller font
IZLOZBA POSTAVKA_2Изложба модерне српске уметности „Утиснуто у времену" свечано је отворена у Сеулу у галерији Института за политичке студије АСАН 29. октобра. Представљенa је савремена српска графика – избор радова са Факултета ликовних уметности у Београду. Изложба ће бити отворена до 9. новембра.

Изложба је реализована поводом обележавања 30. годишњице од успостављања дипломатских односа Србије и Кореје, у сарадњи Амбасаде са Министарством културе Србије и Факултетом ликовних уметности у Београду. Отварању су присуствовали бројни гости из корејских државних институција, професори и студенти са Ханкук универзитета за иностране студије где се учи српски језик, представници медија, невладиних организација, дипломатског кора и српски грађани који студирају и раде у Кореји.

OTVARANJE IZLOZBE_1

Поздравне говоре су одржали председник Института за политичке студије ASAN Хан Сонг-ђо и амбасадор Зоран Казазовић, који је указао на одличне односе Србије и Кореје у протеклих 30 година, њихово стално унапређивање и ширење области сарадње, посебно на међународном плану и заштити културне баштине. Декан Факултета ликовних уметности у Београду Димитрије Пецић је гостима током обиласка изложбе објашњавао технике израде радова и историјат графичке уметности у Србији.

alt

Текстови о отварању изложбе модерне српске графике поводом 30. годишњице од успостављања дипломатских односа Србије и Кореје, објављени су на порталу „Конас" на корејском језику и у дневнику "Кориа тајмз" на енглеском језику.

alt

У тексту на порталу "Конас" наводи се да графика у Србији има дугу традицију, која датира још од 14. и 15. века, да је ФЛУ у Београду основан 1937. године под именом Академија ликовних уметности, а да је данашње име добио 1973. године када је постао део Универзитета уметности у Београду.