gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
субота, 02. новембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Токио: Концерт „ЛП Дуа" у Амбасади
+ larger fontnormal font- Smaller font
altКонцерт клавирског дуа из Србије „ЛП Дуо", који чине Соња Лончар и Андрија Павловић и јапанске концертне пијанисткиње Аисе Иђири, одржан је у Амбасади 1. новембра у сарадњи са Асоцијацијом за промоцију музичке сарадње Србије и Јапана.

Амбасадор Ненад Глишић се у поздравном говору захвалио Ецуко Цунозаки, супрузи бившег амбасадора Србије у Токију, која је на челу Асоцијације, на организацији гостовања и промоцији наших уметника у Јапану, као и уметницима чијим је наступом истовремено обележен прелазак Амбасаде у нове просторије.

Соња Лончар и Андрија Павловић су наступали широм света у концертним дворанама попут њујоршког Карнеги хола, Центра Кенеди у Вашингтону, сингапурског НУС, Данске краљевске опере, Театра у Копенхагену и др. Премијерно су извели преко 50 дела домаћих и страних композитора савремене музике. Добитници су награде Града Београда за стваралаштво младих, као и годишње награде Удружења музичких уметника Србије за најбоље младе уметнике. Компонују примењену музику за позориште, филм и телевизију, а објавили су осам албума у Србији, Хрватској, Данској и Холандији.

alt

Аиса Иђири је званична уметница компаније „Стajнвеј&Санс", уметничка директорка Међународног пијанистичког фестивала у Токију и почасна представница Краљевског музичког колеџа у Лондону. Наступала је више пута и у Београду и сарађује са бројним пијанистима из Србије.