gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
subota, 02. novembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Tokio: Koncert „LP Dua" u Ambasadi
+ larger fontnormal font- Smaller font
altKoncert klavirskog dua iz Srbije „LP Duo", koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović i japanske koncertne pijanistkinje Aise Iđiri, održan je u Ambasadi 1. novembra u saradnji sa Asocijacijom za promociju muzičke saradnje Srbije i Japana.

Ambasador Nenad Glišić se u pozdravnom govoru zahvalio Ecuko Cunozaki, supruzi bivšeg ambasadora Srbije u Tokiju, koja je na čelu Asocijacije, na organizaciji gostovanja i promociji naših umetnika u Japanu, kao i umetnicima čijim je nastupom istovremeno obeležen prelazak Ambasade u nove prostorije.

Sonja Lončar i Andrija Pavlović su nastupali širom sveta u koncertnim dvoranama poput njujorškog Karnegi hola, Centra Kenedi u Vašingtonu, singapurskog NUS, Danske kraljevske opere, Teatra u Kopenhagenu i dr. Premijerno su izveli preko 50 dela domaćih i stranih kompozitora savremene muzike. Dobitnici su nagrade Grada Beograda za stvaralaštvo mladih, kao i godišnje nagrade Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najbolje mlade umetnike. Komponuju primenjenu muziku za pozorište, film i televiziju, a objavili su osam albuma u Srbiji, Hrvatskoj, Danskoj i Holandiji.

alt

Aisa Iđiri je zvanična umetnica kompanije „Stajnvej&Sans", umetnička direktorka Međunarodnog pijanističkog festivala u Tokiju i počasna predstavnica Kraljevskog muzičkog koledza u Londonu. Nastupala je više puta i u Beogradu i sarađuje sa brojnim pijanistima iz Srbije.