gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Бања Лука: Додела златне медаље „Кнез Иво од Семберије" Генералном конзулату Р. Србије у Бања Луци Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 08. август 2017.
Поводом обележавања славе града Бијељина – Светог Пантелејмона, Генералном конзулату Републике Србије у Бања Луци додељена Златна медаља „Кнез Иво од Семберије", коју је 08. августа 2017. године, на свечаном пријему у Градској управи примио генерални конзул Владимир Николић.
Опширније...
 
Тунис: Турнеја српског фолклорног ансамбла Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 08. август 2017.
tunis 08082017_2Фолклорни ансамбл и Народни оркестар Центра за очување традиције и културе "Термоелектране Никола Тесла" из Обреновца боравили су у Републици Тунис у периоду од 18. јула до 8. августа 2017. године, на позив Министарства спољних послова и Министарства културе Републике Тунис.
Опширније...
 
Праг: Изложба „Путевима римских императора у Србији - Виминацијум“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 31. јул 2017.
Imperatori Vystava_pozvanka-1Изложба „Путевима римских императора у Србији - Виминацијум" постављена је 31. јула 2017. године у изложбеном простору „Галерије 1", у Прагу, у сарадњи Амбасаде Републике Србије у Прагу, Археолошког института из Београда и општине Праг 1. Ова изложба, као део историјског наслеђа са простора археолошког налазишта Виминацијум, састоји се од бронзаних биста римских императора рођених на територији Србије и географских мапа.
Кључне речи: Чешка
Опширније...
 
Њу Делхи: Отварање изложбе Етнографског музеја из Београда у Националном музеју у Њу Делхију Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 26. јул 2017.
Etno 1У Националном музеују у Њу Делхију 26. јула отворена је велика изложба Етнографског музеја из Београда "Текстил и украшавање у култури Срба 19. и прве половине 20. века".
Кључне речи: Индија
Опширније...
 
Будимпешта: Учесници Ликовне колоније посетили нашу амбасаду Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 26. јун 2017.
budimpesta 24062017Амбасадор Републике Србије у Мађарској Раде Дробац примио је 26. јуна 2017. групу од 12 сликара из Србије, Немачке, Италије, Мађарске, Румуније и Републике Српске у просторијама Српског културног и документационог центра у Будимпешти.
Кључне речи: Мађарска
Опширније...
 
Токио: Изложба фотографија „Walking Belgrade“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 15. јун 2017.
У Амбасади Републике Србије у Токију свечано је отворена изложба фотографија из серијала „Walking Belgrade" фотографа и уметника Бранка Брандајса, на којима је представљен главни град Србије. Ову изложбу су заједничким напорима организовали наша амбасада и Удружење уметника и љубитења уметности „Широка стаза" из Земуна, уз финансијску подршку Удружења за унапређење музичке сарадње Јапана и Србије, на чијем је челу жена бившег амбасадора Јапана у Београду, Ецуко Цунозаки. Уметник се, заједно са председником Удружења „Широка стаза" Бошком Ђуричковићем, захвалио гостима на великом интересовању за ову изложбу, као и Министарству спољних послова на подршци.
Кључне речи: Јапан
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>