gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Никозија: Отворена изложба Музеја Николе Тесле Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 08. март 2019.
altИзложба Музеја Николе Тесле под називом „Тесла, дело, дух, визија" отворена је 1. марта у Никозији, што је у директном телевизијском укључењу пренела кипарска ТВ Омега.
Опширније...
 
Скопље: Мјузиклом „Зона замфирова" прослављени Дан државности и Дан Војске Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 08. март 2019.
ddrzАмбасада Србије у Македонији организовала је свечани пријем поводом Дана државности и Дана Војске у Македонском народном театру у Скопљу, уз извођење мјузикла „Зона Замфирова" Позоришта на Теразијама у Београду.

Овај културни догађај изазвао је пажњу македонских медија. „Вечер прес" је пренео обраћање амбасадора Србије Душанке Дивјак-Томић, која је говорила о историјском путу развоја српске државности али и о везама Србије и Македоније и тежњи да билатерални односи буду што бољи.

О културном догађају у Скопљу писала је и „Спона", портал културно-информативног центра Срба у Македонији.
Опширније...
 
Пелагићево: Уручена плакета Генералном конзулату Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 08. март 2019.
altНачелник општине Пелагићево Симо Стакић уручио је Генералном конзулату Србије у Бања Луци плакету за допринос развоју општине и захвалио за подршку Владе Србије у вредности од 200.000 евра.
Опширније...
 
Париз: Стална делегација Србије на Међународном дану матерњег језика Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 08. март 2019.
altСтална делегација Србије при УНЕСКУ учествовала је 21. фебруара у обележавању Међународног дана матерњег језика, културног догађаја који је иницирала Стална делегација Бангладеша.
Опширније...
 
Њу Делхи: Медији о пријему у Амбасади Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 07. март 2019.
hindustan timesИндијске новине „Тајмз оф Индија" и „Хиндустан тајмз" објавиле су фото-извештаје о пријему у башти Амбасаде Србије у Њу Делхију поводом Дана државности Србије у којима је пренето да је амбасадор Владимир Марић прочитао поруку председника Србије, те да је пријем почео минутом ћутања за страдале у Пулвами.
Опширније...
 
Кукс: Амбасадор учествовао на конференцији младих из Србије и Албаније Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 07. март 2019.
altНа позив организација „Помоћ деци" у Србији и Албанији, амбасадор Мирољуб Зарић учествовао је на Завршној конференцији пројекта „Активна омладина у Албанији и Србији заједно за социјалну инклузију", 27. фебруара у Куксу. Пројекат је трајао 9 месеци, финансирала га је Регионална канцеларија за сарадњу младих из Врања, Бујановца, Бицаја и Кукса.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>