gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Техеран: Амбасадор Тодоровић: Културна размена подстиче све области билатералне сарадње Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 10. август 2018.
altАмбасадор Србије у Ирану Драган Тодоровић био је гост у емисији Радија културе „Парс намак", у којој је говорио о сарадњи две земље у овој области, посебно о књижевности. Амбасадор је изнео податак да је до сада на персијски језик преведено 8 српских дела и да је постигнут договор да се преведу најважнија дела великих српских књижевника Иве Андрића и Меше Селимовића.
Опширније...
 
Токио: Промоција књиге „Хлеб и дивље јагоде" у Амбасади Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 08. август 2018.
hleb i_divlje_jagodeПромоција књиге професорке Филолошког факултета у Београду Кајоко Јамасаки „Хлеб и дивље јагоде", у издању издавачке куће „Кеисо Шобо", на јапанском језику, приређена је 7. августа у Амбасади Србије у Токију.
Опширније...
 
Бања Лука: Генерални конзул Николић у емисији „Српска данас" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 07. август 2018.
altГенерални конзул Владимир Николић гостовао је 7. августа на Радио телевизији Републике Српске, у емисији „Српска данас", у којој је тежишна тема разговора била сарадња Србије и Републике Српске.
Опширније...
 
Буенос Аирес: Предавање о српској културно-историјској баштини Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 05. август 2018.
predavanjeАмбасада Србије у Аргентини, заједно са професором Универзитета Буенос Аирес Диегом Ернандесом Гомесом, специјалистом за историју Балкана, организовала је предавање о српској културно-историјској баштини, са освртом на данашњи туристички, комерцијални и политички потенцијал наше земље.
Опширније...
 
Лисабон: Амбасадор Антић о Србији у Првом светском рату Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 04. август 2018.
altАмбасадор Србије у Лисабону Оливер Антић написао је ауторски чланак под називом „Велики рат: Велики јубилеј савезништва Србија – Португалија" за лист „Диарију д нотишијас" у коме је описао околности у Србији пред Први светски рат, победе српске војске над аустроугарском, као и голготу приликом повлачења преко Албаније.
Опширније...
 
Токио: Ученици основних школа из Фуђимија посетили Амбасаду Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 03. август 2018.
deca fudjimiАмбасада Србије у Јапану је, у оквиру сарадње са Фуђимијем, градом-побратимом Шапца, угостила 80 ученика основних школа овог града, 2. августа. Ђаци су присуствовали презентацији Србије на јапанском језику, уз детаљна објашњења о географском положају Србије, историји, култури и традицији, као и познатим личностима из Србије, укључујући Николу Теслу чија се биста налази у Амбасади.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>