gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Teheran: Ambasador Todorović: Kulturna razmena podstiče sve oblasti bilateralne saradnje Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 10. avgust 2018.
altAmbasador Srbije u Iranu Dragan Todorović bio je gost u emisiji Radija kulture „Pars namak", u kojoj je govorio o saradnji dve zemlje u ovoj oblasti, posebno o književnosti. Ambasador je izneo podatak da je do sada na persijski jezik prevedeno 8 srpskih dela i da je postignut dogovor da se prevedu najvažnija dela velikih srpskih književnika Ive Andrića i Meše Selimovića.
Opširnije...
 
Tokio: Promocija knjige „Hleb i divlje jagode" u Ambasadi Srbije Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 08. avgust 2018.
hleb i_divlje_jagodePromocija knjige profesorke Filološkog fakulteta u Beogradu Kajoko Jamasaki „Hleb i divlje jagode", u izdanju izdavačke kuće „Keiso Šobo", na japanskom jeziku, priređena je 7. avgusta u Ambasadi Srbije u Tokiju.
Opširnije...
 
Banja Luka: Generalni konzul Nikolić u emisiji „Srpska danas" Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 07. avgust 2018.
altGeneralni konzul Vladimir Nikolić gostovao je 7. avgusta na Radio televiziji Republike Srpske, u emisiji „Srpska danas", u kojoj je težišna tema razgovora bila saradnja Srbije i Republike Srpske.
Opširnije...
 
Buenos Aires: Predavanje o srpskoj kulturno-istorijskoj baštini Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
nedelja, 05. avgust 2018.
predavanjeAmbasada Srbije u Argentini, zajedno sa profesorom Univerziteta Buenos Aires Diegom Ernandesom Gomesom, specijalistom za istoriju Balkana, organizovala je predavanje o srpskoj kulturno-istorijskoj baštini, sa osvrtom na današnji turistički, komercijalni i politički potencijal naše zemlje.
Opširnije...
 
Lisabon: Ambasador Antić o Srbiji u Prvom svetskom ratu Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
subota, 04. avgust 2018.
altAmbasador Srbije u Lisabonu Oliver Antić napisao je autorski članak pod nazivom „Veliki rat: Veliki jubilej savezništva Srbija – Portugalija" za list „Diariju d notišijas" u kome je opisao okolnosti u Srbiji pred Prvi svetski rat, pobede srpske vojske nad austrougarskom, kao i golgotu prilikom povlačenja preko Albanije.
Opširnije...
 
Tokio: Učenici osnovnih škola iz Fuđimija posetili Ambasadu Srbije Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 03. avgust 2018.
deca fudjimiAmbasada Srbije u Japanu je, u okviru saradnje sa Fuđimijem, gradom-pobratimom Šapca, ugostila 80 učenika osnovnih škola ovog grada, 2. avgusta. Djaci su prisustvovali prezentaciji Srbije na japanskom jeziku, uz detaljna objašnjenja o geografskom položaju Srbije, istoriji, kulturi i tradiciji, kao i poznatim ličnostima iz Srbije, uključujući Nikolu Teslu čija se bista nalazi u Ambasadi.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>