gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Solun: Izložba „Sveti Sava Srpski“ Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 08. jun 2017.
solun 8620171U Muzeju vizantijske kulture u Solunu otvorena je izložba pod nazivom „Sveti Sava Srpski" Istorijskog muzeja Srbije, koja publici predstavlja život i delo Svetog Save, kao i njegov značaj za celokupnu istoriju srpske crkve i srpske države.
Ključne reči: Grčka
Opširnije...
 
Njujork: Stari srpski nakit na nov način u Njujorku Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 08. jun 2017.
njujork 8620171Katarina Čudić, istoričar umetnosti, dizajner i autor umetničkog nakita,  sa posebnim interesovanjem za istoriju nakita i savremeni nakit, je u saradnji sa generalnim konzulatom Republike Srbije u Njujorku, uspešno predstavila svoj rad, koji je mnogobrojnim gostima dočarao srednjovekovni srpski nakit na moderan način.
Ključne reči: SAD
Opširnije...
 
London: Tribina sa šefom Predstavništva Njujork Tajmsa u Ambasadi Srbije Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 06. jun 2017.
london 6620171Povodom predstojećih opštih izbora u Ujedinjenom Kraljevstvu, Ambasada Republike Srbije u Londonu organizovala je sa šefom Predstavništva Njujork Tajmsa u Londonu Stivenom Erlangerom tribinu na temu vanrednih izbora u Britaniji i njihovog značaja za buduće odnose Ujedinjenog Kraljevstva sa Evropskom unijom i SAD.
Ključne reči: Velika Britanija
Opširnije...
 
Bratislava: Prezentacija fototipskog izdanja Miroslavljevog jevanđelja Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 30. maj 2017.
Pod pokroviteljstvom i uz logističku pomoć Ambasade Republike Srbije u Slovačkoj, u prostorijama Poljskog instituta u Bratislavi, predstavljeno je fototipsko izdanje Miroslavljevog jevanđelja, najstarijeg dokumenta srpskog književnog jezika napisanog ćirilicom. Tom prilikom prikazan je i film o Miroslavljevom jevanđelju „U početku beše reč". U organizaciji događaja učestvovali su Udruženje „Slovo" iz Novog Sada i Udruženje Srba u Slovačkoj.
Ključne reči: Slovačka
Opširnije...
 
Položen venac na spomenik braći Ćirilu i Metodiju u Beogradu Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 24. maj 2017.
IMG-20170524-WA0005Povodom 24. maja, Dana bugarske prosvete i kulture i slovenske pismenosti, načelnik Odeljenja za međunarodnu kulturnu, prosvetnu, naučnu, tehnološku i sportsku saradnju u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, Dragana Vujić prisustvovala je ceremoniji odavanja pošte braći Ćirilu i Metodiju i njihovom delu.
Opširnije...
 
Oslo: Predavanje o Jugoslovenskim zarobljenicima u Norveškoj od 1942. do 1945. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
nedelja, 21. maj 2017.
oslo 21520171U saradnji sa  „Centrom za studije holokausta i religijskih manjina" iz Osla i „Narvik centrom" iz Narvika, Ambasada Republike Srbije u Oslu organizovala je 21. maja predavanje na temu „Jugoslovenski zarobljenici u Norveškoj od 1942. do 1945. – od masovnog ubijanja od strane pripadnika SS do paketa Crvenog krsta pod Vermahtom", koje je održao istoričar Mikael Stoke iz „Narvik centra". Predavanje je održano u zgradi Holokaust centra u Oslu.
Ključne reči: Norveška
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>