gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Tokio: O Rimljanima na prostoru Srbije Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 20. novembar 2017.
Tokio kultura_Endo_20112017Ambasada Srbije u Tokiju organizovala je kulturni događaj pod nazivom „Kultura drevnih Rimljana u Srbiji kroz pet čula" na kome su predstavljeni rimski lokaliteti i imperatori na prostoru Srbije.
Opširnije...
 
Prag: Prikazana hronologija stradanja Srba na Kosovu Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 20. novembar 2017.
Prag film„Univerzum bola", dokumentarni film autora Ranka Ćinovića, hronološki prikaz stradanja Srba na Kosovu i Metohiji, prikazan je u Domu nacionalnih manjina u Pragu, uz podršku Ambasade Srbije. U filmu se navodi da se traga za 547 nestalih osoba i da je do sada identifikovano 367 tela stradalih Srba u pokrajini.
Opširnije...
 
Firenca: Otvorena škola srpskog jezika za decu Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
subota, 11. novembar 2017.
Rim skola_11112017Škola srpskog jezika za decu uzrasta od 5 do 10 godina počela je sa radom u Firenci, na inicijativu i podršku Ambasade Srbije u Rimu i počasnog konzulata RS u Firenci, u organizaciji udruženja srpske dijaspore „Singidunum" i „Start art prodzekts".
Opširnije...
 
Zagreb: Odigran „Marko Kraljević od predanja do repovanja“ Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 08. novembar 2017.
predstava cro_08112017_02Interaktivna predstava „Marko Kraljević od predanja do repovanja", koja ima za cilj da podigne svest o srpskoj tradiciji i kulturi, da razvije znanja, vrednosti i stavove prema nematerijalnoj kulturnoj baštini, gostovala je u Hrvatskoj, u Krnjaku i Zagrebu. Predstavu su izveli Dečiji kulturni centar iz Beograda i Udruženje dramskih umetnika Srbije, u organizaciji Ambasade Srbije, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu MSP, Mitropolije zagrebačko-ljubljanske SPC, Srpskog narodnog vijeća i uz podršku Grada Beograda.
Opširnije...
 
Buenos Aires: „Rekvijem za gospođu J" pobednik festivala, ambasadorka Srbije primila priznanje Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 07. novembar 2017.
buenos aires_08112017Film „Rekvijem za gospođu J", srpskog reditelja i scenariste Bojana Vuletića, izabran je za najbolji film iz Istočne i Centralne Evrope na festivalu „Istočno od Plate" u Peruu i Argentini. Organizatori festivala su bili „Soda Film" iz Perua i „Kinoglas" iz Argentine, uz podršku ambasada Nemačke, Slovenije, Gruzije, Češke, Rumunije i naše zemlje.
Opširnije...
 
Moskva: Predstavljanje časopisa „Koncept" u Ambasadi Srbije Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 06. novembar 2017.
Moskva koncept_06112017Časopis Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose „Koncept" prezentovan je u Ambasadi Srbije 25. oktobra u prisustvu profesora i studenata među kojima su bili i srpski učenici.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>