gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Banja Luka: Dodela zlatne medalje „Knez Ivo od Semberije" Generalnom konzulatu R. Srbije u Banja Luci Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 08. avgust 2017.
banja luka_08082017Povodom obeležavanja slave grada Bijeljina – Svetog Pantelejmona, Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banja Luci dodeljena Zlatna medalja „Knez Ivo od Semberije", koju je 08. avgusta 2017. godine, na svečanom prijemu u Gradskoj upravi primio generalni konzul Vladimir Nikolić.
Opširnije...
 
Tunis: Turneja srpskog folklornog ansambla Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 08. avgust 2017.
tunis 08082017_2Folklorni ansambl i Narodni orkestar Centra za očuvanje tradicije i kulture "Termoelektrane Nikola Tesla" iz Obrenovca boravili su u Republici Tunis u periodu od 18. jula do 8. avgusta 2017. godine, na poziv Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva kulture Republike Tunis.
Opširnije...
 
Prag: Izložba „Putevima rimskih imperatora u Srbiji - Viminacijum“ Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 31. jul 2017.
Imperatori Vystava_pozvanka-1Izložba „Putevima rimskih imperatora u Srbiji - Viminacijum" postavljena je 31. jula 2017. godine u izložbenom prostoru „Galerije 1", u Pragu, u saradnji Ambasade Republike Srbije u Pragu, Arheološkog instituta iz Beograda i opštine Prag 1. Ova izložba, kao deo istorijskog nasleđa sa prostora arheološkog nalazišta Viminacijum, sastoji se od bronzanih bista rimskih imperatora rođenih na teritoriji Srbije i geografskih mapa.
Ključne reči: Češka
Opširnije...
 
Nju Delhi: Otvaranje izložbe Etnografskog muzeja iz Beograda u Nacionalnom muzeju u Nju Delhiju Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 26. jul 2017.
Etno 1U Nacionalnom muzeuju u Nju Delhiju 26. jula otvorena je velika izložba Etnografskog muzeja iz Beograda "Tekstil i ukrašavanje u kulturi Srba 19. i prve polovine 20. veka".
Ključne reči: Indija
Opširnije...
 
Budimpešta: Učesnici Likovne kolonije posetili našu ambasadu Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 26. jun 2017.
budimpesta 24062017Ambasador Republike Srbije u Mađarskoj Rade Drobac primio je 26. juna 2017. grupu od 12 slikara iz Srbije, Nemačke, Italije, Mađarske, Rumunije i Republike Srpske u prostorijama Srpskog kulturnog i dokumentacionog centra u Budimpešti.
Ključne reči: Mađarska
Opširnije...
 
Tokio: Izložba fotografija „Walking Belgrade“ Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 15. jun 2017.
U Ambasadi Republike Srbije u Tokiju svečano je otvorena izložba fotografija iz serijala „Walking Belgrade" fotografa i umetnika Branka Brandajsa, na kojima je predstavljen glavni grad Srbije. Ovu izložbu su zajedničkim naporima organizovali naša ambasada i Udruženje umetnika i ljubitenja umetnosti „Široka staza" iz Zemuna, uz finansijsku podršku Udruženja za unapređenje muzičke saradnje Japana i Srbije, na čijem je čelu žena bivšeg ambasadora Japana u Beogradu, Ecuko Cunozaki. Umetnik se, zajedno sa predsednikom Udruženja „Široka staza" Boškom Djuričkovićem, zahvalio gostima na velikom interesovanju za ovu izložbu, kao i Ministarstvu spoljnih poslova na podršci.
Ključne reči: Japan
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>