gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Tokio: Predstavljena Srbija u saradnji s Kulturnim centrom Asahi Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 20. april 2018.
prezentacija sr2U saradnji s tokijskim Kulturnim centrom Asahi – Šinđuku, koji je jedna od najvećih medijskih kuća sa ograncima u svim delovima Japana, u Ambasadi Srbije je 17. aprila održana prezentacija Srbije za četrdesetak članova centra.
Opširnije...
 
Herceg Novi: Predstave iz Srbije na pozorišnom festivalu Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 19. april 2018.
1.-plakat-programski--HAPS-2018Generalni konzulat Srbije u Herceg Novom jedan je od pokrovitelja 23. Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti – HAPS, koje su otvorene 16. aprila u dvorani Park u ovom gradu.
Opširnije...
 
London: Književno veče sa piscem Vladislavom Bajacom Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 18. april 2018.
altAmbasada Srbije u Londonu organizovala je 12. aprila književno veče posvećeno nagrađenoj ediciji "Srpska proza u prevodu" i stvaralačkom opusu pisca Vladislava Bajaca, direktora „Geopoetike", povodom nagrade koju je ova kuća dobila na Londonskom sajmu knjiga.
Opširnije...
 
Brazilija: Ambasada Srbije ugostila đake i predstavnike vlade Federalnog distrikta Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 17. april 2018.
otvorena vrata_ambasade1Ambasada Srbije u Braziliji učestvovala je u projektu Federalnog distrikta "Otvorena vrata ambasade" i 5. aprila ugostila 35 đaka, uzrasta od 9 do 11 godina, iz osnovne škole „Vargem Bonita" sa periferije Brazilije. Gosti ambasade bili su i profesori ove škole, predstavnici vlade Federalnog distrikta - Sekretarijata za međunarodnu saradnju i za obrazovanje, kao i prva dama FD Marsija Rolemberg.
Opširnije...
 
Bukurešt: Ambasador Branković o aktuelnim temama za agenciju Ađerpres Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 05. april 2018.
altAmbasador Srbije u Rumuniji Branko Branković dao je za rumunsku novinsku agenciju Ađerpres intervju u kojem je govorio o aktuelnim temama – ulasku Srbije u EU, odnosu prema NATO, Kosovu.
Opširnije...
 
Vašington: Srpske nošnje i kuhinja u Kulturnom centru francuske ambasade Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 05. april 2018.
frankofonijaAmbasada Srbije u SAD učestvovala je na Festivalu frankofonske kulture u Vašingtonu, koji ce od 2001. godine tradicionalno održava u martu. Na završnoj manifestaciji 23. marta, u prostorijama Kulturnog centra pri Ambasadi Francuske, kolekcionar tradicionalnog srpskog stvaralaštva Biljana Regan predstavila je naše narodne nošnje, umetničke predmete i rukotvorine. Posetiocima su izloženi i podeljeni promotivni i turistički materijali naše zemlje, uz rakiju, vino i domaće poslastice.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>