gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
utorak, 29. avgust 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dobri i prijateljski odnosi Srbije i Izraela
+ larger fontnormal font- Smaller font
Izrael 3Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa izvanrednom i opunomoćenom ambasadorkom Države Izrael u Republici Srbiji dr Alonom Fišer Kam.

Ministar Dačić je istakao značaj koji Srbija pridaje saradnji sa Izraelom i interes za daljim razvijanjem bilateralnih odnosa i svobuhvatne saradnje, dok je ambasadorka Fišer Kam odnose dve zemlje ocenila kao dobre i prijateljske.

Obostrano je potvrđen interes i spremnost da se do kraja tekuće 2017. godine, u kojoj se obeležava stogodišnjica Balfurove deklaracije i jubilej 25 godina obnove diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Države Izrael, realizuje inicijativa Ambasade Države Izrael i u Beogradu organizuje niz akademskih i kulturnih manifestacija.

Ministar Dačić je, navodeći aktivnosti Republike Srbije na planu restitucije i očuvanja sećanja na holokaust, posebno ukazao i na potrebu zajedničkog delovanja Srbije i Izraela, kao matične države jevrejskog naroda, u borbi protiv pokušaja revizije istorije koji su sve izraženiji u regionu Zapadnog Balkana.

Obostrano je potvrđen interes da se u narednom periodu održe redovne bilateralne političke konsultacije ministarstava spoljnih poslova dve zemlje na kojima bi se detaljnije razgovaralo o svim temama od obostranog interesa.Sastanak ministra Dačića sa Alonom Fišer Kam
Sastanak ministra Dačića sa Alonom Fišer Kam
Sastanak ministra Dačića sa Alonom Fišer Kam
Sastanak ministra Dačića sa Alonom Fišer Kam