gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
sreda, 22. novembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić u Argentinskom savetu za međunarodne odnose o spoljnoj politici Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Argentina -_CARI_institutPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić održao je u Buenos Ajresu predavanje pred širokim auditorijumom u visoko renomiranom Argentinskom savetu za međunarodne odnose (Consejo Argentino para las Relaciones Internacionales - CARI) na temu "Spoljna politika Srbije i aktuelni izazovi".

U svom izlaganju prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upoznao je prisutne sa spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, regionalnom politikom, ocenom bilateralne saradnje Republike Srbije sa Argentinom i drugim latinoameričkim državama, zajedničkom podrškom principu međunarodnih odnosa, kao i o aktivnostima Republike Srbije u regionalnim inicijativama Latinske Amerike.

Šef srpske diplomatije je prisutne upoznao i sa tokom unutrašnjih reformi u Srbiji, procesom evropskih integracija i rezultatima ekonomske reforme Srbije. Ministar Dačić je detaljno informisao prisutne na skupu i sa tokom dijaloga Beograda sa Prištinom, sa do sada postignutim rezultatima dijaloga i sa opstrukcijama privremenih predstavnika vlasti u Prištini u implementaciji dogovorenog.

Nakon uvodnog izlaganja, ministar Dačić je odgovarao na pitanja prisutnih koja su pre svega bila usmerena na spoljnu politiku Republike Srbije u pocesu pristupanja EU, kao i prema Ruskoj Federaciji i regionu.

Skupu su prisustvovali predstavnici političkog i akademskog života Buenos Ajresa, kao i predstavnici diplomatskog kora akreditovanog u Argentini.

Argentinski savet za međunarodne odnose dodelio je ministru Dačiću titulu svog dopisnog člana.