gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
utorak, 13. februar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ambasador Čepurin uručio čestitku ministra Lavrova povodom Dana državnosti Republike Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dai-epurinPrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Čepurina.

Ambasador Čepurin je uručio čestitku ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova upućenu prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, povodom Dana državnosti Republike Srbije.

„Primi moje srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika Republike Srbije – Dana državnosti.

Nivo poverenja i visoka dinamika rusko-srpskih kontakata ubedljivo pokazuju da se odnosi između naših zemalja kontinuirano i produktivno razvijaju.
Ubeđen sam da će uspostavljene, pre više vekova tradicije prijateljstva i uzajamne podrške, koje su i sad od fundamentalnog značaja, nepromenljivo doprinositi daljem produbljivanju bilateralnih veza u svim oblastima. To u punoj meri odgovara interesima naroda Rusije i Srbije, doprinosi jačanju bezbednosti u balkanskom regionu.

Želim ti zdravlje, blagostanje i uspehe u tvojim poduhvatima", navodi se u čestitki ministra Lavrova.

Na današnjem sastanku razgovarano je o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu, sa posebnim akcentom na predstojeću posetu ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu, 21-22. februara 2018. godine, u sklopu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.