gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
petak, 06. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Čestitka ministra Dačića svim vernicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ivica-DacicPrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je veliki hrišćanski praznik Uskrs poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

″U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime čestitam Vam najradosniji hrišćanski praznik sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju i veselju u krugu svojih najdražih.

Neka nam ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, bude podsticaj da istrajemo na Hristovom putu pobede ljubavi nad mržnjom, istine nad laži i pravdom nad nepravdom. Želim da nam ovaj Praznik nad praznicima ukaže put ka ujedinjenju u zaštiti interesa naše države i građana, a posebno kada je reč o sigurnosti i pravu na svakodnevni život naših građana na teritoriji Kosova i Metohije.

Znamo da je vreme uvek onakvo kakvim ga mi učinimo i neka ovi radosni dani pokrenu sve nas napred u novu sigurnu i bolju budućnost.

Nadam se da ćemo u svim svojim različitostima istrajati u svemu, sačuvati jedni druge i prepoznati šta je najbolje za sve nas. Hristos vaskrse!'', navodi se u čestitki ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.