gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
nedelja, 06. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa premijerom Nepala
+ larger fontnormal font- Smaller font
pv nepala katmanduPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa premijerom Nepala Šarmom Olijem.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, šef srpske diplomatije ponovio je zahvalnost nepalskoj strani na odličnoj realizaciji ove posete, i istakao želju Srbije da razmena poseta na visokom i najvišem nivou između naše dve zemlje bude sve češća i produktivnija.

Ministar Dačić je detaljno informisao premijera Olija o izuzetnom značaju koji za Srbiju ima Kosovo i Metohija, kao i o trenutnoj situaciji na KiM. Izrazio je duboku zahvalnost nepalskoj Vladi na podršci u odbrani teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta Republike Srbije i izrazio nadu da će Srbija i Nepal nastaviti saradnju na polju zaštite osnovnih principa međunarodnog prava.

Premijer Nepala istakao je da su odnosi sa Republikom Srbijom izuzetno dobri i prijateljski. Preneo je veoma čvrsto protivljenje Nepala separatizmu i ukazao da će Nepal nastaviti da pruža punu podršku i saradnju kada je u pitanju naša borba za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.