gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 19. септембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић састаo се са замеником директора Банке за развој Савета Европе
+ larger fontnormal font- Smaller font
Stefan Selen_-_banka_SEПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састаo се данас са замеником директора Банке за развој Савета Европе Стефаном Селеном, који је у радној посети Београду.

У срдачном и конструктивном разговору, похваљен је напредак и размотрено је спровођење Регионалног стамбеног програма, који спроводе Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Црна Гора, уз сарадњу са Европском комисијом, Високим комесаријатом УН-а за избеглице и ОЕБС-ом, и уз учешће Развојне банке Савета Европе и других партнера и донатора.

На састанку је истакнуто да Република Србија придаје велики значај овом процесу, који представља пример добре праксе. Осим избеглица, указано је да је Република Србија прихватила и велики број интерно расељених лица са Косова и Метохије, за које ни после 19 година није нађено решење.

Наглашен је значај пројеката које Банка за развој Савета Европе спроводи у Републици Србији, међу којима је и финансирање пројеката обнове инфраструктуре у здравству.