gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 19. март 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Изјава министра Дачића
+ larger fontnormal font- Smaller font
11„Сведоци смо да се и ових дана наставља једна кампања лажи и увреда која долази из Приштине када је реч о Србији. Тако смо и данас могли још једном да прочитамо у неким њиховим медијима о томе да, поред тога што су они свих ових месеци демантовали да су земље повлачиле признање једнострано проглашене независности Косова, и дан данас они говоре о неким лажним протоколима и изјавама тих министара који су, наводно, корумпирани с наше стране. Чак, помињу и оружје које смо ми њима давали или продавали.

Не желим да коментаришем то да они мисле да смо ми као они. Оно што су они говорили о томе да су неке државе признале Косово, за то постоје врло јасни докази широм света да је ту било речи о класичној корупцији. Али не улазим сада у то. Неке од тих земаља, које су имале право гласа на седници Интерпола, гласале су против – они су поменули и Лесото и Бурунди и Суринам, да су наводно лажи да су те земље повукле признање. Те земље су гласале против уласка Косова у Интерполу.

Не желим да реагујем на ту политику да они желе да убеде своју јавност и међународну јавност да не верујемо својим очима. Тринаест земаља је повукло признање Косова, они више немају већину ни у једној међународној организацији и тај тренд ће се наставити и даље. Каквим се све лажима служе, најбољи пример се могао видети јуче и данас. Ми ћемо то сад приказати свим медијима – јучерашњи твит Беџета Пацолија, који је послао на Твитеру наводно честитку новоизабраном министру спољних послова Алжира Ламамри, који је, по њиховим наводима, поново одговорио Пацолију, поздравио народ Косова и позвао Пацолија да у наредних неколико недеља посети Алжир. Имајући све то у виду, данас је Ламамрa, министар спољних послова Алжира, био упитан од стране новинара у Москви, пошто се налази у службеној посети Руској федерацији, на конференцији за новинаре са Сергејем Лавровим, моћи ћете да видите како изгледа то питање и тај одговор. Реч је о лажи, реч је о лажном налогу, он никакве поруке никоме није упућивао и тако даље.

Ово је још један велики шамар свима из Приштине који се служе лажима, ово је још један круцијални доказ који говори о томе да је то једна политичка творевина која је заснована на лажи која је заснована на злочину. Пошто они говоре да су неки наши људи који раде на повлачењу признања да имају сумњиву прошлост...Па о каквој прошлости да говори њихово руководство, руководство Приштине, за које се, многе од њих, спремају ћелије у Хашком трибуналу, а добро знате да су готово сви окрвавили руке за време сепаратистичке и терористичке побуне деведесетих година у Србији."


Са следећег линка можете преузети твит Беџета Пацолија:
https://twitter.com/pacollibehgjet/status/1107440476985192448?s=12

Са следећег линка можете преузети твит, наводни, министра спољних послова Алжира:
https://twitter.com/rlamamramfa/status/1107626160349954048?s=12

Са следећег линка можете преузети конференцију за новинаре министара Ламамреа и Лаврова :
https://we.tl/b-yfUkCKLOty