gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 22. март 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са министром иностраних послова Мозамбика
+ larger fontnormal font- Smaller font
m3Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, на маргинама Конференције Уједињених нација о сарадњи Југ-Југ која се одржава у Буенос Аиресу, састао се данас са министром за иностране послове и сарадњу Мозамбика Хозе Кондугуа Пачеком.

Том приликом, министар Дачић је изразио солидарност са народом Мозамбика због страдања током недавних елементарних непогода које су погодиле ову нашу пријатељску државу и обавестио свог колегу да је Влада Републике Србије јуче донела одлуку о пружању материјалне помоћи Мозамбику у складу са нашим могућностима.

Министар Пачеко срдачно је захвалио на овом гесту Србије и детаљно описао трагичне последице поплава и других елементарних непогода у којима је страдало више од 1000 људи, а други по величини град је нестао јер је уништено 90% кућа.

Министар Дачић истакао је да Мозамбик, као држава са којом нас веже дуга историја изванредних односа, увек може рачунати на нашу помоћ. Позвао је министра Пачека да дође у узвратну посету Србији. Министар Пачеко потврдио је да ће искористити прву погодну прилику евоцирајући изванредне разговоре које су имали приликом последњег сусрета.