gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 27. март 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Изврсно стање политичких и дипломатских односа између Србије и Гватемале
+ larger fontnormal font- Smaller font
MIP Gvatemale_2Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, у оквиру посета земљама Јужне и Централне Америке, борави у званичној посети Републици Гватемали.

Током билатералне посете Гватемали, министар Дачић сусрео са министарком спољних послова Сандром Ериком Ховел Поланко.

У пријатељском и садржајном разговору два шефа дипломатије разменила су мишљења о спољнополитичким приоритетима две државе, као и о текућим унутрашњеполитичким процесима.

Заједнички је закључено да је политичка сарадња на високом нивоу али да у области привредне сарадње постоји велики потенцијал. Два министра су договорили координацију сарадње на мултилатералном пољу, посебно су нагласили важност поштовања међународног права и привржености принципу поштовања територијалног интегритета.

Министар Дачић је истакао и важност скорашње узвратне посете министарке Поланко Србији за наставак успешне сарадње и унапређење општих политичких и привредних односа на обострано задовољство у свим областима од заједничког интереса.

Министри су поздравили изврсно стање политичких и дипломатских односа, пријатељства и сарадње, које постоји и траји већ 32 године, а које је потврдила службена посета Ивице Дачић.