gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 24. април 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић у посети Парламенту Грузије
+ larger fontnormal font- Smaller font
 Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас у Тбилисију са потпредседником Парламента Грузије Георгом Волским.

Потпредседник Парламента је упознао министра Дачића са приоритетима и задацима рада Парламента, као и са оствареним резултатима у циљу унапређивања парламентаризма у Грузији.
Посебно је истакао важност међународног права, принципа територијалног интегритета као и поштовања ових постулата као основа у међународним односима.

Заједнички је констатовано да је билатерална сарадња две државе на високом политичком нивоу, за шта је потврда и недавна посета Републици Србији високе парламентарне делегације из Грузије, али и да је неопходно сарадњу употпунити развојем у области економије за шта постоји велики потенцијал и интерес.

Министар Дачић је саговорника упознао и са процесом реформи које спроводи Влада Србије и током европских интеграција.

Обострано је закључено да је наставак сарадње парламената две државе важан сегмент у општем унапређењу билатералних односа и да ће се наставити са разменом посета парламентараца како би се везе, сарадња и заједнички рад додатно обогатили разменом искустава и заједничким радом на заштити територијалног интегритета обе дрзаве, као и разменом искустава у европским интеграцијама.

На крају разговора министар Дачић се уписао у књигу почасних гостију Парламента Грузије.