gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 15. мај 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Телеграм саучешћа министра Дачића поводом смрти Михаила Мише Јанкетића
+ larger fontnormal font- Smaller font
Misa JanketicПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић упутио је данас телеграм саучешћа породици преминулог глумца Михаила Мише Јанкетића.

"Са великом тугом примио сам вест о одласку Мише, особе великог талента и једне од највећих глумачких легенди, који је оставио неизбрисив траг у културном животу Србије, али и Југославије. Својом увек јединственом и сугестивном глумом, али и шармом, Миша је обележио једну епоху у југословенској и српској уметности.

Својим деценијским радом у позоришту, на филму, телевизији и радију обележио је животе свих нас, а, сигуран сам, остаће инспирација и млађим нараштајима позоришне сцене и великог платна. Одлазак Мише, великог глумца, који је ретко говорио о себи и отишао тихо, велики је губитак за културну сцену Србије. Недостајаће нам свима његова оданост и приврженост публици која га је волела и поштовала, а којој се он несебично давао.

Мени ће остати у сећању као особа која је на све почасти које су јој указиване, као и на сва признања која је добијао, увек одговарао скромно, истичући и заслуге својих колега.

Примите моје искрено саучешћеʺ, наводи се у телеграму саучешћа министра Дачића.