gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
sreda, 15. maj 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Telegram saučešća ministra Dačića povodom smrti Mihaila Miše Janketića
+ larger fontnormal font- Smaller font
Misa JanketicPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća porodici preminulog glumca Mihaila Miše Janketića.

"Sa velikom tugom primio sam vest o odlasku Miše, osobe velikog talenta i jedne od najvećih glumačkih legendi, koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturnom životu Srbije, ali i Jugoslavije. Svojom uvek jedinstvenom i sugestivnom glumom, ali i šarmom, Miša je obeležio jednu epohu u jugoslovenskoj i srpskoj umetnosti.

Svojim decenijskim radom u pozorištu, na filmu, televiziji i radiju obeležio je živote svih nas, a, siguran sam, ostaće inspiracija i mlađim naraštajima pozorišne scene i velikog platna. Odlazak Miše, velikog glumca, koji je retko govorio o sebi i otišao tiho, veliki je gubitak za kulturnu scenu Srbije. Nedostajaće nam svima njegova odanost i privrženost publici koja ga je volela i poštovala, a kojoj se on nesebično davao.

Meni će ostati u sećanju kao osoba koja je na sve počasti koje su joj ukazivane, kao i na sva priznanja koja je dobijao, uvek odgovarao skromno, ističući i zasluge svojih kolega.

Primite moje iskreno saučešćeʺ, navodi se u telegramu saučešća ministra Dačića.