gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
sreda, 05. jun 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio je novu stalnu predstavnicu UNDP-a u Republici Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
UNDP -_F.PikapPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novu stalnu predstavnicu UNDP-a u Republici Srbiji Fransin Pikap koja mu je tom prilikom predala originale akreditivnih pisama. Fransin Pikap je nedavno stupila na dužnost šefa UNDP-a u Srbiji, a prethodno je obavljala dužnost stalnog predstavnika UNDP-a u Indiji.

Ministar Dačić je poželeo Fransin Pikap dobrodošlicu i uspeh u radu. Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom Kancelarije UNDP-a u Republici Srbiji, posebno kada je reč o pružanju tehničke pomoći i ekspertize za razvojne projekte, implementaciji Agende UN-a o održivom razvoju do 2030. godine i jačanju održivog sistema pružanja razvojne i humanitarne pomoći, zahvaljujući čemu je dat značajan doprinos sveobuhvatnim reformama i bržem napredovanju Srbije u procesu ostvarivanja punopravnog članstva u EU.

Fransin Pikap je zahvalila na podršci i istakla da će tokom svog mandata nastojati da se dosadašnja uspešna saradnja kontinuirano razvija i dodatno unapredi kroz intenziviranje ukupnih aktivnosti UNDP-a u Republici Srbiji.