gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
sreda, 05. jun 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije
+ larger fontnormal font- Smaller font
S.ArabijaPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas nerezidentnog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Hani bin Abdulah al Mominaha, koji boravi u dvodnevnoj poseti Republici Srbiji.

U razgovoru je konstatovano da postoji obostrani interes za unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje, kao i da je potrebno intenzivirati politički dijalog između dve zemlje. Razgovarano je i o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje. Ministar Dačić je istakao da je Srbija, u želji da sa Saudijskom Arabijom razvija odnose, otvorila ambasadu u Rijadu i izrazio očekivanje da će Saudijska Arabija uskoro otvoriti svoje predstavništvo u Beogradu.

Ambasador Mominah zahvalio je na prijemu i preneo pozdrave ministra spoljnih poslova Saudijske Arabije Ibrahima al Asafa ministru Dačiću. Izrazio je spremnost njegove zemlje da sarađuje sa Srbijom na svim poljima, a naročito u oblasti poljoprivrede, turizma, omladine i sporta.

Ambasador Mominah je tokom razgovora istakao da se nada da će u narednom periodu biti realizovane posete na visokom i najvišem nivou, kao i da će između dve zemlje biti potpisani sporazumi o saradnji u oblastima od obostranog interesa.