gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
četvrtak, 06. jun 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Oproštajna poseta ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva
+ larger fontnormal font- Smaller font
Kif 6.junPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Republici Srbiji Denisa Kifa.

Ambasador Kif je naglasio da odlazi iz Srbije veoma zadovoljan iskustvom koje je stekao, kao i tretmanom koji je imao od strane zvaničnika Srbije i institucija sa kojima je sarađivao. Posebno je izrazio zahvalnost na ostvarenoj saradnji sa ministrom Dačićem, kao i sa Ministarstvom spoljnih poslova u celosti.

Obostrano je ocenjeno je da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i izražena je spremnost za njihovo dalje unapređenje, posebno na ekonomskom planu.

Ambasador Kif je naglasio da je fokus njegovog rada u Beogradu bio usmeren na pružanje podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i unapređenje ekonomskih odnosa u cilju uspostavljanja stabilnijeg, bezbednijeg i prosperitetnijeg regiona.

Šef srpske diplomatije ukazao je na dugu tradiciju bilateralnih odnosa, koju je posebno karakterisalo prijateljstvo dve zemlje u Prvom i Drugom svetskom ratu. Istakao je značaj razvoja bilateralne saradnje, ukazavši na neophodnost intenzivnije razmene poseta na visokom nivou.

Uz zahvalnost na aktivnom angažmanu, uspešnoj saradnji i ličnom doprinosu na unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, ministar Dačić je ambasadoru Kifu poželeo puno uspeha u daljem radu nakon završetka mandata u Srbiji.