gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
četvrtak, 01. avgust 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorima Republike Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
logo mspPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Ministarstvu sa ambasadorima Republike Srbije. Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorom Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Djerđem Matkovićem, ambasadorom Srbije u Švedskoj Draganom Momčilovićem, ambasadorkom Srbije u Argentini Jelom Baćović i ambasadorom Srbije u Alžiru Aleksandrom Jankovićem.

Tokom odvojenih sastanaka sa ambasadorima, ministar spoljnih poslova Republike Srbije detaljno je informisao naše ambasadore o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja. Ministar Dačić je ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su detaljno izložili ministru Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa datim zemljama, ali i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Republike Srbije na multilateralnom planu, posebno u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama.