gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
petak, 02. avgust 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao s ambasadorima Republike Srbije u Belgiji i Ukrajini
+ larger fontnormal font- Smaller font
ID 2014Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Ministarstvu sa ambasadorima Republike Srbije.

Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorkom Srbije u Belgiji Marinom Jovićević i ambasadorom Srbije u Ukrajini Radetom Bulatovićem.

Tokom odvojenih sastanaka sa ambasadorima Republike Srbije u Briselu i Kijevu, ministar spoljnih poslova Republike Srbije detaljno je informisao naše ambasadore o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

Takođe, ministar Dačić preneo je ambasadorima Srbije razgovore s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu.

Ministar Dačić je ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su detaljno izložili ministru Dačiću bilateralne odnose Srbije sa zemljama u kojima predstavljaju Republiku Srbiju.