gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 07. август 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Државни секретар Немања Стевановић у Лими на међународној конференцији "Демократија у Венецуели"
+ larger fontnormal font- Smaller font
DS Stevanovic Lima 1Државни секретар Министарства спољних послова Немања Стевановић учествовао је у уторак, 6. августа, на међународној конференцији "Демократија у Венецуели", која је одржана у Лими, уз учешће делегација шездесет држава и три међународне организације, укључујући Европску унију.

Полазећи од принципијелног става да дијалог представља једини начин за постизање одрживог решења, а нарочито у ситуацијама унутрашњих политичких криза, Србија је прихватила позив перуанских домаћина да учествује на првој свеобухватној конференцији посвећеној овом питању. Скуп је имао за циљ да се размене мишљења о начину на који међународна заједница може солидарно да помогне народу Венецуеле и одржавању унутрашњег дијалога међу свим политичким факторима у тој држави.

На маргинама конференције државни секретар Немања Стевановић се одвојено сусрео са перуанским министром спољних послова Нестором Пополисиом и замеником министра Хаимеом Помаредом. У својству специјалног изасланика председника Србије Александра Вучића, државни секретар је пренео поруке и писма за перуанског председника Мартина Алберта Вискару. У билатералним разговорима је доминирала тема унапређења привредних односа између наше две државе. Државни секретар Немања Стевановић је пренео захвалност Републике Србије на разумевању које Перу изражава у вези са ситуацијом на Косову и Метохији.