gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
četvrtak, 05. septembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa novim ambasadorom Jermenije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. JermenijePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Republike Jermenije u Republici Srbiji Ašota Hovakimiana, koji je 4. septembra predao akreditivna pisma predsedniku Republike Aleksandru Vučiću.

Ministar je uz dobrodošlicu poželeo uspešan mandat novom ambasadoru Jermenije, koji je za Republiku Srbiju zadužen na nerezidencijalnoj osnovi sa sedištem u Pragu.

Bilateralne odnose naše dve zemlje je ocenio kao izuzetno dobre i ukazao da postoji značajan prostor za njihovo dalje unapređenje. Izrazio je zadovoljstvo zbog predstojeće posete jermenskog predsednika Armena Sarkisijana Republici Srbiji, koja je najavljena za prvu nedelju oktobra ove godine.

Ambasador Hovakimian izrazio je zahvalnost zbog toplog prijema i naglasio da će jedan od osnovnih prioriteta njegovog mandata biti dalje produbljivanje bilateralnih veza između dve zemlje, sa fokusom na ekonomsku saradnju.

Dogovoren je dalji nastavak uspešne saradnje u cilju dodatnog unapređenja sveukupne bilateralne saradnje, kao i razmene mišljenja o pitanjima od značaja u regionalnim i multilateralnim okvirima.