gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
ponedeljak, 09. septembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa Miroslavom Lajčakom
+ larger fontnormal font- Smaller font
daccich lajccak1Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Bratislavi sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Republike i predsedavajućim OEBS-u Miroslavom Lajčakom.

Ministri su se saglasili da su bilateralni odnosi između dve države prijateljski, kao i da ih karakteriše intenzivan politički dijalog. Takođe, pozitivno su ocenili multilateralnu saradnju.

Ministar Lajčak je informisao šefa srpske diplomatije o predsedavanju Slovačke OEBS-u i zamolio da dve zemlje nastave usku saradnju i koordinaciju. Pozvao je ministra Dačića na Ministarski sastanak OEBS-a koji će se u decembru održati u Bratislavi.

Ministar Dačić informisao je slovačkog kolegu o situaciji u regionu i aktuelnom stanju u dijalogu sa Prištinom.
Preneo je spremnost za prenošenje iskustava, kao i pomoći Slovačkoj tokom predsedavanja OEBS-u.

Dvojica ministara potpisali su danas Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Slovačke Republike o bavljenju plaćenim poslovima članova porodica zaposlenih u njihovim diplomatskim misijama, konzularnim predstavništvima ili misijama pri međunarodnim organizacijama.

 

Tokom jednodnevnog boravka u Slovačkoj, ministar Dačić će obići i Srpsko vojničko groblje u Velikom Međeru i tom prilikom će položiti vence.