gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 10. септембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић изразио наду у наставак помоћи коју УНХЦР пружа избеглицама са боравиштем у Србији
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dai -_UNHCRПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у радну посету в. д. шефа Канцеларије УН и шефа Канцеларије Високог комесара за избеглице (УНХЦР) у Београду Ханса Фридриха Шодера са сарадницима.

У пријатељском разговору Шодер је обавестио нашу страну о стању и развоју националних и регионалних програма за чију имплементацију у Републици Србији су задужени УН и УНХЦР. Посебна пажња је посвећена припремама за генералну дебату предстојећег 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, које почиње 24. септембра у Њујорку, припремама за 70. заседање Извршног комитета УНХЦР-a, које почиње 7. октобра у Женеви, као и припремама за први Глобални форум о избеглицама, који почиње 17. децембра у Женеви.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић захвалио je на пруженим информацијама. Најавио је да ће наша делегација узети активно учешће на генералној дебати у Њујорку. Подржавши рад Канцеларије, изразио је наду у наставак помоћи и подршке коју УНХЦР континуирано пружа нашим надлежним органима у вези са избеглицама са простора бивше Југославије са боравиштем у Србији, као и са 200.000 интерно расељених лица са КиМ, односно у избегличкој и мигрантској кризи.