gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 10. септембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић уручио дипломатске пасоше одбојкашицама Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
odbojkasice msp sept 2019Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић уручио је данас дипломатске пасоше трофејним српским одбојкашицама и стручном тиму репрезентације.

Репрезентативке Србије добиле су нове путне исправе после бројних, пре свега златних, медаља на многим такмичењима.

Министар Дачић је истакао да је овај чин прилика да се држава и на овај, више него симболичан, начин одужи спортистима који годинама доносе медаље Србији.

„Није дипломатски пасош предуслов да наши трофејни спортисти буду амбасадори наше земље, они су већ својим резултатима и понашањем то доказали", рекао је министар Дачић.

Одбојкашице Србије захвалиле су министру Дачићу на овом лепом гесту државе и изразиле наду да ће држава и даље подржавати спортисте, будући да је овим чином држава показала степен вредновања њихових достигнућа и начина на који представљају земљу у свету.

„Ово је један заиста леп гест државе и поласкана сам што сам добила дипломатски пасош. Желим да изразим велику захвалност министру спољних послова Ивици Дачићу, а ми ћемо се потрудити да оправдамо улогу амбасадора наше државе и да будемо најбоље и највредније", рекла је Маја Огњеновић, капитен тима, у име свих одбојкашица које су добиле дипломатске пасоше.