gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
petak, 13. septembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i ambasador Bangladeša naglasili spremnost za jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dai i_amb_BangladeaPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa nerezidencijalnim ambasadorom Narodne Republike Bangladeš u Republici Srbiji sa sedištem u Rimu, Abdusom Sobhanom Sikderom, tokom njegove radne posete Republici Srbiji.

Razgovarano je o stanju bilateralnih odnosa, koji su obostrano ocenjeni kao tradicionalno dobri i prijateljski, i mogućnostima za njihovo dalje unapređenje.

Ministar Dačić je naglasio interes za intenziviranjem političkog dijaloga i češćom razmenom poseta između dve zemlje, kao i za daljim jačanjem sveukupnih bilateralnih odnosa zasnovanih na istorijskom prijateljstvu dva naroda.

Ambasador Sikder, saglasivši se sa ocenom šefa srpske diplomatije, izrazio punu spremnost Bangladeša za dalje jačanje saradnje, a posebno u ekonomskoj oblasti. U tom smislu obavestio je o održavanju Seminara o mogućnostima poslovanja i investiranja u Srbiji, kao i u Bangladešu u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, čija je realizacija predviđena za danas, a koji predstavlja prvi korak ka ostvarivanju pomenutog cilja.