gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 18. септембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са новопостављеном амбасадорком Уједињеног Краљевства
+ larger fontnormal font- Smaller font
UK MeklaudПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету нову амбасадорку Уједињеног Краљевства у Републици Србији Шан Меклауд.

Министар Дачић пожелео јој је добродошлицу, изразивши наду да ће током њеног предстојећег мандата билатерални односи Србије и Уједињеног Краљевства бити додатно унапређени.

Амбасадорка Меклауд захвалила је на топлој добродошлици и истакла да две земље гаје историјске везе и да је њена мисија током мандата да изгради још јаче билатералне односе.

Током састанка је заједнички оцењено да би фокус сарадње Уједињеног Краљевства и Србије у наредном периоду могао да се стави на економију и привреду, уз тенденцију интензивирања узајамних посета на високом и највишем нивоу.

Амбасадорка је информисала министра Дачића о питању Брегзита и изразила наду да ће након доношења коначне одлуке, министри у Влади Уједињеног Краљевства бити више посвећени билатералним посетама, па тако и посети региону и Републици Србији.