gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 04. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Контакти два председника изврсна основа за даље унапређење политичких и економских односа између Србије и Јерменије
+ larger fontnormal font- Smaller font
ZMIP JermenijeПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је данас са замеником министра иностраних послова Републике Јерменије Артаком Апитонианом, који је у саставу делегације председника Републике Јерменије Армена Саркисијана.

Током разговора размењена су мишљења о стању и перспективи билатералних односа између две земље. У том смислу истакнут је значај посете јерменског председника Републици Србији. Наглашено је да контакти два председника представљају изврсну основу за даље унапређење политичких и економских односа између Републике Србије и Републике Јерменије. Посебна пажња током разговора посвећена је правној регулативи и потписивању билатералних споразума.

Шеф српске дипломатије је оцено да су билатерални односи Србије и Јерменије добри и пријатељски, али да нису довољно развијени, тако да је потребно интензивирати политики дијалог, чему посено доприносе посете на високом и највишем нивоу.

Јерменска страна је посебно изразила велико задовољство због одлуке Републике Србије да ускоро отвори Амбасаду Јеревану, што ће свакако допринети даљем развоју односа између држава и народа две земље.