gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
petak, 04. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Kontakti dva predsednika izvrsna osnova za dalje unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i Jermenije
+ larger fontnormal font- Smaller font
ZMIP JermenijePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa zamenikom ministra inostranih poslova Republike Jermenije Artakom Apitonianom, koji je u sastavu delegacije predsednika Republike Jermenije Armena Sarkisijana.

Tokom razgovora razmenjena su mišljenja o stanju i perspektivi bilateralnih odnosa između dve zemlje. U tom smislu istaknut je značaj posete jermenskog predsednika Republici Srbiji. Naglašeno je da kontakti dva predsednika predstavljaju izvrsnu osnovu za dalje unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između Republike Srbije i Republike Jermenije. Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je pravnoj regulativi i potpisivanju bilateralnih sporazuma.

Šef srpske diplomatije je oceno da su bilateralni odnosi Srbije i Jermenije dobri i prijateljski, ali da nisu dovoljno razvijeni, tako da je potrebno intenzivirati politiki dijalog, čemu poseno doprinose posete na visokom i najvišem nivou.

Jermenska strana je posebno izrazila veliko zadovoljstvo zbog odluke Republike Srbije da uskoro otvori Ambasadu Jerevanu, što će svakako doprineti daljem razvoju odnosa između država i naroda dve zemlje.