gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
sreda, 09. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministri Dačić i Stefanović održali brifing za ambasadore povodom predstojeće Generalne skupštine Interpola
+ larger fontnormal font- Smaller font
Brifing -_Interpol_2019Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović održali su danas zajedno brifing za ambasadore određenih država članica Interpola akreditovanih u Beogradu, povodom ponovnog zahteva tzv. Kosova za prijem u članstvo Interpola.

Tom prilikom je istaknuto da je brifing posvećen temi koja je od velike važnosti za Republiku Srbiju, a ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa.

Obavestili su da će potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović predvoditi delegaciju Republike Srbije na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra ove godine u Santjagu u Čileu.

Izražena je zahvalnost svim državama koje su pružile podršku stavovima Republike Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju, kao i uverenje da će se i ovog puta usprotiviti prijemu tzv. Kosova u Interpol, i na taj način ponovo jasno potvrditi da su protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol.