gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 09. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Семинар за младе лидере о питањима безбедносне политике
+ larger fontnormal font- Smaller font
Bane VrsacАмбасадор Бранимир Филиповић, вршилац дужности помоћника министра спољних послова за безбедносну политику одржао је предавање о партнерским односима Србије и НАТО-a током првог дана Семинара за младе лидере о питањима безбедносне политике, који се у организацији ISAC фонда – Центара за међународне и безбедносне послове и у сарадњи са Министарством спољних послова Краљевине Шведске и НАТО Одељења за јавну дипломатију, који се одржава од 8. до 11. октобра 2019. године у Вршцу.

Овај семинар је окупио 20 полазника млађе генерације који се у свом академском и професионалном раду баве питањима безбедносне политике и безбедносних изазова, ризика и претњи.

Семинар је отворио Јоаким Ваерн, заменик шефа дипломатске мисије Краљевине Шведске у Републици Србији, који је говорио о безбедносној сарадњи Шведске у 21. веку. Поред амбасадора Филиповића првог дана семинара презентације су имали и бригадни генерал Чезаре Маринели, шеф НАТО Војне канцеларије за везу у Републици Србији и др пуковник Катарина Штрбац, директорка Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима у Сектору за политику одбране Министарства одбране.