gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
sreda, 09. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Seminar za mlade lidere o pitanjima bezbednosne politike
+ larger fontnormal font- Smaller font
Bane VrsacAmbasador Branimir Filipović, vršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku održao je predavanje o partnerskim odnosima Srbije i NATO-a tokom prvog dana Seminara za mlade lidere o pitanjima bezbednosne politike, koji se u organizaciji ISAC fonda – Centara za međunarodne i bezbednosne poslove i u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Kraljevine Švedske i NATO Odeljenja za javnu diplomatiju, koji se održava od 8. do 11. oktobra 2019. godine u Vršcu.

Ovaj seminar je okupio 20 polaznika mlađe generacije koji se u svom akademskom i profesionalnom radu bave pitanjima bezbednosne politike i bezbednosnih izazova, rizika i pretnji.

Seminar je otvorio Joakim Vaern, zamenik šefa diplomatske misije Kraljevine Švedske u Republici Srbiji, koji je govorio o bezbednosnoj saradnji Švedske u 21. veku. Pored ambasadora Filipovića prvog dana seminara prezentacije su imali i brigadni general Čezare Marineli, šef NATO Vojne kancelarije za vezu u Republici Srbiji i dr pukovnik Katarina Štrbac, direktorka Direkcije za evropske integracije i upravljanje projektima u Sektoru za politiku odbrane Ministarstva odbrane.