gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
понедељак, 14. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић са генералном директорком Канцеларије УН-а у Женеви
+ larger fontnormal font- Smaller font
Valovaja UNOGПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са генералном директорком Канцеларије Уједињених нација у Женеви (UNOG) Татјаном Валовајом, која у својству специјалног изасланика генералног секретара УН-а Антонија Гутереша, борави у Београду поводом одржавања 141. заседања Скупштине Интерпарламентарне уније.

Министар Дачић честитао је Татјани Валоваји на недавном преузимању ове важне дужности у систему УН-а и истакао да ће генерална дикреторка у свом даљем раду имати пуну подршку Републике Србије. Изразио је и посебно задовољство што је Татјана Валоваја, убрзо након преузимања дужности генералне директорке UNOG, у првој посети Републици Србији.

Шеф српске дипломатије је истакао да Србија придаје посебан значај активностима Уједињених нација, као и да смо посвећени приоритетним областима деловања УН-а и наставку наше одличне сарадње. За Србију је сарадња са Уједињеним нацијама важна и у контексту заштите нашег суверенитета и територијалног интегритета.

Генерална директорка Канцеларије Уједињених нација у Женеви захвалила је на гостопримству и истакла да има част и задовољство да представља Уједињене нације на 141. заседању Скупштине Интерпарламентарне уније у Београду. У том контексту указала је да славимо два значајна јубилеја, ове године 100 година мултилатерализма, а следеће 75 година оснивања УН-а.

Захвалила је Републици Србији на пружању подршке и континуираном ангажовању на унапређивању сарадње са УН-ом. Изразила је спремност да као генерална директорка Канцеларије Уједињених нација у Женеви да свој допринос интензивирању и проширивању сарадње са Србијом.