gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
utorak, 22. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Uverenje da će poseta ministra Altmajera dati podstrek jačanju ekonomske saradnje Srbije i Nemačke
+ larger fontnormal font- Smaller font
AltmajerPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, razgovarao je danas sa ministrom privrede i energetike Savezne Republike Nemačke Peterom Altmajerom.

Ministar Dačić je poželeo Peteru Altmajeru srdačnu dobrodošlicu.

Zajednički je konstatovano da su srpsko-nemački odnosi poslednjih godina postali odlični, kao i da postoje uslovi da oni budu još bolji. Tokom razgovora je ocenjeno i da izuzetan podstrek bilateralnoj saradnji dve zemlje daju veoma dobri lični odnosi predsednika Vučića i kancelarke Merkel.

Ministar Dačić je istakao da odnosi sa Nemačkom za Srbiju predstavljaju prioritet, kako na političkom tako i na ekonomskom planu. Kada je reč o ekonomskom segmentu odnosa, šef srpske diplomatije posebno je naglasio značaj činjenice da je ministar Altamjer u posetu Srbiju došao u pratnji velike privredne delegacije, sa ciljem da privredni subjekti dve zemlje razgovaraju o konkretnim merama za dalje unapređenje saradnje.

Ministar Altamjer je izrazio veliko zadovoljstvo što sa brojnom privrednom delegacijom boravi u Srbiji i izrazio uverenje da će njegova poseta dati konkretne rezultate na planu daljeg jačanja ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke.

U vezi sa unapređenjem političkog dijaloga dve zemlje, ministar Altmajer je izrazio nadu da će ministar spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Haiko Mas u narednom periodu posetiti Srbiju.

Tokom razgovora, razmenjena su i mišljenja o perspektivama za obnavljanje dijaloga između Beograda i Prištine, kao i o ukupnoj situaciji u regionu.


Ključne reči: Nemačka Ivica Dačić