gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 29. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић дочекао децу Славице Бурмазовић која су се вратила у Србију
+ larger fontnormal font- Smaller font
Deca Burmazovic_IranУ организацији Министарства спољних послова Републике Србије отета деца Славице Бурмазовић вратила су се данас у Србију.

После четири године од отмице и више од три године од правоснажне пресуде турског суда, на основу договора министра Дачића и министра иностраних послова Ирана Мохамада Зарифа, деци је омогућено да се врате мајци Славици Бурмазовић, која их је, заједно са првим потпредседником Владе Србије и министром спољних послова Ивицом Дачићем, дочекала данас на Аеродрому „Никола Тесла".

Деца су стигла у пратњи амбасадора Србије у Ирану Драгана Тодоровића, а Славица је истакла да је за ту неизмерну срећу захвална управо, министру Дачићу и амбасадору Србије у Ирану Драгану Тодоровићу.

Министар Дачић је рекао да је радостан што је завршена епопеја четири године дугих разговора и да је захвалан иранском министру спољних послова Мохамаду Зарифу који је лично интервенисао да се проблем реши.
Додао је да је децу допратио амбасадор Србије у Ирану Драган Тодоровић, јер другачије није могло, и нагласио да је Влада, уз одобрење председника Србије Александра Вучић, желела да помогне на сваки начин.

"Надам се да ће се сада Славица и њена деца окренути неким лепшим стварима", рекао је Дачић.

Он је додао да су српски државни органи спремни да се ангажују у заштити интереса наших људи широм света.