gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
četvrtak, 07. novembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio je novoimenovanog ambasadora Republike Grčke
+ larger fontnormal font- Smaller font
I. Dacic_-_amb._GrckePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Republike Grčke Jorgosa Diakofotakisa.

U srdačnom razgovoru konstatovan je visok nivo saradnje između Republike Srbije i Republike Grčke i podvučena bliskost dva naroda i države.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će 14. novembra 2019. godine biti u prilici da ugosti ministra inostranih poslova Republike Grčke Nikosa Dendiasa, kao i zbog toga što će već 10. decembra 2019. godine predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetiti Republiku Grčku.

Ministar Dačić je preneo da veruje da će održavanje nove sednice Visokog saveta za saradnju, a koja je planirana za 11. decembar 2019. godine, dodatno produbiti i ovako odlične bilateralne odnose između dve države.

Novi ambasador Republike Grčke u Republici Srbiji Jorgos Diakofotakis je zahvalio za prijem i istakao da veruje da će za vreme njegovog mandata naši odnosi biti još bolji i raznovrsniji.