gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 08. новембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Снажна посвећеност Србије европским интеграцијама
+ larger fontnormal font- Smaller font
BelijarПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић сусрео са данас са Жан-Кристоф Белијаром, политичким директором и замеником генералног секретара Европске спољнополитичке службе (ЕЕАС).

Сусрет је уприличен на почетку Трећих редовних политичких консултација Министарства спољних послова Републике Србије са Европском спољнополитичком службом. Ове консултације се одржавају једном годишње, наизменично у Београду и Бриселу.

У куртоазном сусрет, министар Дачић изразио је очекивања да ће Европска комисија и Европска спољнополитичка служба што пре добити ново руководство и бити у пуном мандату, како би отпочели нову фазу сарадње са партнерима, укључујући Републику Србију.
Констатована је висока сагласност у погледу најважнијих питања од обостраног интереса, са јасно израженом жељом обе стране да се настави досадашња успешна сарадња две службе.

Министар Дачић је још једном потврдио снажну посвећеност Србије европским интеграцијама и поновио да је наша земља поуздан партнер ЕУ.