gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
petak, 08. novembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Snažna posvećenost Srbije evropskim integracijama
+ larger fontnormal font- Smaller font
BelijarPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo sa danas sa Žan-Kristof Belijarom, političkim direktorom i zamenikom generalnog sekretara Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS).

Susret je upriličen na početku Trećih redovnih političkih konsultacija Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije sa Evropskom spoljnopolitičkom službom. Ove konsultacije se održavaju jednom godišnje, naizmenično u Beogradu i Briselu.

U kurtoaznom susret, ministar Dačić izrazio je očekivanja da će Evropska komisija i Evropska spoljnopolitička služba što pre dobiti novo rukovodstvo i biti u punom mandatu, kako bi otpočeli novu fazu saradnje sa partnerima, uključujući Republiku Srbiju.
Konstatovana je visoka saglasnost u pogledu najvažnijih pitanja od obostranog interesa, sa jasno izraženom željom obe strane da se nastavi dosadašnja uspešna saradnja dve službe.

Ministar Dačić je još jednom potvrdio snažnu posvećenost Srbije evropskim integracijama i ponovio da je naša zemlja pouzdan partner EU.